Contact

Wie is Mieke Kroonen

Mieke Kroonen

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. In Brabant ben ik doktersassistente en allergieconsulente geweest. Ik heb met veel plezier in meerdere huisartspraktijken en ziekenhuizen gewerkt,maar er groeide een verlangen om een andere richting in te gaan, de richting van de (christelijke) hulpverlening. Dat in combinatie met mijn verlangen om mijzelf verder te ontwikkelen en te studeren ben ik gestart bij Stichting Koinonia met de vier jarige cursus Contextueel Pastoraat. Het contextueel gedachtegoed van de Hongaarse psychiater Böszörményi-Nagy spreekt mij erg aan omdat het generationeel naar de mens kijkt. Daarnaast ben ik een HBO coachingsopleiding gaan volgen bij iDNA die tevens vanuit dit gedachtegoed opleiden. Mijn medische achtergrond zie ik als een pré in mijn werk als coach.

Het is mijn verlangen om mensen te begeleiden en te coachen die vastgelopen zijn en zoeken naar hun (sexuele) identiteit, die burn-out zijn geraakt of een verlies doormaken. Ik ben ook een ervaringsdeskundige op dit gebied. (zie tevens het blog)

In een sfeer van veiligheid en vertrouwen mag het gesprek open en kwetsbaar zijn. Daarnaast zet ik graag de creativiteit in die ieder mens bezit omdat dat mijn inziens een prachtige toegevoegde waarde heeft en een ander deel van het brein geactiveerd wordt wat de genezing ten goede komt. Ik geloof in de kracht die ieder mens bezit om te heroverwegen en op nieuwe wegen verder te gaan. Soms is daar iemand bij nodig die een eindje met je meewandelt en je opmerkzaam maakt waardoor je met nieuwe inzichten weer zelf verder kunt. Die persoon zou ik graag voor je willen zijn.